Diensten

Tex spuiten

img 20210710 wa0010 (1)

Tex spuiten is de meest populaire manier van het texen van wanden en plafonds. Steeds meer mensen kiezen voor deze manier van tex spuiten omdat deze strak en streep loos is en het is daarbij ook de meest snelle en efficiënte methode. Een bijkomend pluspunt is dat het meestal ook nog voordeliger is. Wat daarom vaak gedacht wordt, dat er een dunnere laag wordt aangebracht. Dat is een misverstand.

Door middel van airless spuittechniek kunnen vele malen hogere laagdiktes bereikt worden dan met de roller. U mag dan ook verwachten dat er meer verf op het oppervlak aangebracht wordt. Doordat de verf gelijkmatig en relatief snel aangebracht wordt door het spuiten vloeit de natte verflaag egaal samen tot een gladde laag en droogt deze ook gelijkmatig op. Dit zorgt voor een superstrak eindresultaat.

Hoe gaan we te werk

Als de vloer behouden wordt na onze werkzaamheden zullen we deze als eerste afdekken. Anders dan bij texwerk met de roller dienen de wanden en plafonds spuitklaar gemaakt te worden. Dat wil zeggen: nieuw stucwerk moet geschuurd worden en er wordt 2x een controleronde gemaakt op beschadigingen en kleine oneffenheden. Voor het spuiten en na de 1e laag. De inwendige hoeken van het stucwerk en aansluitvoegen tegen bijvoorbeeld vensterbanken en kozijnen worden netjes afgekit. Alles wat niet mee gespoten wordt zullen we vakkundig afplakken. Hierdoor ontstaan strakke lijnen welke extra opvallen wanneer er met meerdere kleuren wordt gewerkt.

Nieuw stucwerk behandelen we altijd eerst met een primer/voorstrijk. Dit bevorderd de hechting en heft de zuigingsverschillen op in het stucwerk. Nu er een juiste basis is gelegd zal er met een schrobklasse 1 tex worden afgewerkt. Zo bent u verzekerd van 2 goede lagen verf op de muur. Schrobklasse 1 is de hoogst haalbare kwaliteit latex om te spuiten. We werken uitsluitend met schobklasse 1 latex om de kwaliteit te waarborgen en ook op termijn het mooiste resultaat te behouden. Na controle kan alle tape en folie eraf. Het resultaat is direct zichtbaar en we zullen alles netjes opruimen. Ook voeren wij zelf het afval weer af zodat u niet met de rotzooi blijft zitten.

VDH Spuit & Schilderwerken

Totaalpakket

  • Vloer afdekken

  • Afplakken

  • Kitten

  • Herstelwerkzaamheden

  • 2 lagen spuiten

  • Incl. primer

  • Schobklasse 1 latex

  • Incl. verf materialen en arbeid

  • Afvoeren afval